woensdag 14 februari 2024

Drie oudemensenproblemen waarvoor ik u wil behoeden

Zelfs als jonge dertiger bereidde ik me al voor op m’n oude dag. Het komt me nu goed van pas, want zo kijkt een zeventigplusser televisie. (Het mormel aan mijn voeten: de hond van mijn leven.)


ALREEDS driekwarteeuw! Zolang toef ik al op deez aarde. Da’s geen geringe prestatie, denken althans 250 FB-vrienden die me erom meenden te moeten feliciteren. Omdat ik sommigen ervan een beetje ken, weet ik dat ze ’t vooral nodig vonden mij met genoegen op m'n naderende einde te wijzen. 
Hoe ik me erbij voel? Wel, ’t is wat het is: sloffend ben ik op weg naar de tachtig. Een ervaringsdeskundige van het leven, dat is wat ik geworden ben. Sta me toe dat ik u wijs op wat u nog te wachten staat. En kom me achteraf niet zeggen dat ge niet verwittigd waart. (Flor Vandekerckhove)


I.
SIXPACK. Nu is ’t voor u wel te laat om er nog aan te beginnen. Mocht ge in uw puberteit echter zo lui niet geweest zijn, dan had u dit kunnen voorkomen. Druk hier.

[87]


II. PIJLSNEL. Ik ken een schrijver die een boek klaar liggen heeft, met tekeningen. De naam van die tekenaar is hij inmiddels echter vergeten. Zelf ben ik intussen de naam van die schrijver vergeten. Over mijn ervaringen met het kwakkelende geheugen. Klik hier.

[101]


III. GANG. Hoe het me verder ook vergaat, een ding is zeker, goed aflopen is er niet bij. Ik moet erover waken dat ik niet in die gang terechtkom. Duw op deze link.

[126]



De digitale publicaties (pdf en EPUB) van De Lachende Visch zijn gratis. 
Mail erom (en vermeld de titel: in dit geval ‘200’, dan begrijp ik het wel.): liefkemores@telenet.be

Geen opmerkingen: