maandag 28 oktober 2024

De Sex Pistols en ik

EEN VAN DE wapens die ik inzet om de surfende, swipende en scrollende internetlezer bij de literaire les te houden is de poëtische oneliner (altijd 17 lettergrepen, geen leestekens, geen kapitalen.) Allen Ginsberg is me daarin voorgegaan, zoals hij me ook voorgaat in samenwerkingen met rockers. Dat laatste doe ik ook, met dat verschil dat ik er niet voor uit mijn zetel kom, ik doe ’t op YouTube.
Of ’t voor Allen Ginsberg ook zo was, weet ik niet, maar voor mij is ’t experiment het belangrijkste, zowel voor de oneliners als voor ’t declameren op YouTube, ik ben een zoekende mens. Van de oneliner die ik u vandaag presenteer, bestaan daardoor een aantal declamatievarianten. In een ervan zing ik de oneliner op oud-Vlaamse wijze, daar keken eerder al 108 mensen naar; er bestaat ook een versie waarin ik aan zingzeggen doe (al 331 kijkers), maar de versie die ik vandaag presenteer is deze waar ik de oneliner samen met de Sex Pistols declameer. Ja, er mag gelachen worden, ook in de literatuur.
Flor Vandekerckhove


De oneliner en de Sex Pistols

www.youtube.com/watch?v=GwdC703bmdg

walter wint een wonderlijk blotevoetenwandelwinkelweekend

De digitale publicaties (pdf en EPUB) van De Lachende Visch zijn gratis. Mail erom (en vermeld de titel: in dit geval ‘200’, dan begrijp ik het wel.): liefkemores@telenet.be.


Geen opmerkingen: