woensdag 28 december 2016

Fait divers

Hij kon niets meer zien. Hij hoorde rokken ritselen en hij voelde lucht die zich verplaatste wanneer de ritselende rokken hem passeerden. Hij rook ontsmettingsmiddelen. Het duister week. Onder het verband, dat rond zijn hoofd gewikkeld zat, voelde hij bloed kolken. Hij keek om zich heen en zag dat hij in een grote ziekenhuiszaal lag met wel vijftig bedden. Hij hoorde mensen kermen. De dokter zei hem dat hij het zou halen. Voor hem stond een fotografe. Ze stelde het toestel af en maakte een foto. ’s Anderendaags stond de foto in de krant. Het onderschrift vermeldde dat hij dezelfde dag nog overleden was.
Flor Vandekerckhove












Op 1 januari 2022 publiceert uitgeverij De Lachende Visch een nieuw e-boek van Flor Vandekerckhove. Honderd titelloze eenparagraafverhalen wordt ingeleid door Flors oud-leraar Nederlands Alfons Vandenbussche.



De e-boeken van Flor Vandekerckhove zijn gratis voor wie erom vraagt. Vooraf bestellen kan. Het boek wordt u dan per e-mail toegestuurd zodra het in het rek van De Weggeefwinkel komt te liggen. Vraag erom via liefkemores@telenet.be↗︎

Geen opmerkingen: