zondag 17 mei 2015

Stort

We werden uitgenodigd om iets te komen eten. Lag er zilver op tafel? Kristal op de dis? Ik zou ’t niet meer weten, maar we kwamen wel in een wereld van tafelmanieren terecht. Afschuwelijk was dat samenzijn daarom niet, redenen om door te zakken waren er evenmin. Meteen na de koffie werd het alweer tijd om op te stappen. ‘Want’, zei ik lachend, ‘morgen komen ze ’t vuil ophalen; ik moet de vuilnisbak nog buitenzetten.’ In het portaal vertelde hij dat hijzelf nooit vuilnis op straat zette, hij bracht het naar het privéstort van de familie. Terwijl de nacht over de stad viel, reden wij naar huis. We hadden iets om over na te denken, al konden we niet meteen zeggen wat. Aan de overkant van het dok braakte een fabrieksschouw rook uit. Het was een stikkend hete dag geweest en de stad rook naar verderf. Thuis zette ik de vuilnisbak op straat, een buurman deed hetzelfde.
Flor Vandekerckhove
















Op 1 januari 2022 publiceert uitgeverij De Lachende Visch een nieuw e-boek van Flor Vandekerckhove. Honderd titelloze eenparagraafverhalen wordt ingeleid door Flors oud-leraar Nederlands Alfons Vandenbussche.



De e-boeken van Flor Vandekerckhove zijn gratis voor wie erom vraagt. Vooraf bestellen kan. Het boek wordt u dan per e-mail toegestuurd zodra het in het rek van De Weggeefwinkel komt te liggen. Vraag erom via liefkemores@telenet.be↗︎

Geen opmerkingen: