zaterdag 8 oktober 2022

Zes handen, vierentwintig duingezichten

‘Panorama Wenduine nader bekeken.’ 2022. De reeks bestaat uit 24 werken, telkens 24 x 30 cm.


Het gebeurt wel meer dat kunstschilders hun ezel in ’t zand planten, zoals bijvoorbeeld Théo Van Rysselberghe in Ambleteuse↗︎. Zo kon je er in juli 2018 ook drie aan ’t werk zien in Wenduine. Alexx Meidam↗︎, Lynda Deutz↗︎ en Hans Kuipers↗︎ pakten het wel anders aan. In vierentwintig doeken presenteerden ze een panorama↗︎ van Wenduinse duinen. Elk doek passeerde de drie kunstenaars, waardoor de 24 schilderijtjes een eenheid van stijl meekregen. Waarlijk verbluffend.
De reeks werd destijds tentoongesteld in de Persepit van Wenduine, vaste stek van de kunstbende van Artslag↗︎. Zelf liet me door die schilderijtjes inspireren, bij ’t schrijven van een poëtische oneliner: De oneliner van Wenduine↗︎
Vandaag zijn de werkjes nog altijd te bewonderen in de exporuimte van de beeldentuin van Henk Korthuys en Manon Hughenin, Kennedylaan 23, 8420 De Haan. Na afspraak: +32(0)479 647 587 of info@henkkorthuys.be↗︎.
Flor Vandekerckhove↗︎

Flor in spoken word dient om de gedeclameerde versies van mijn verhalen/gedichten kenbaar te maken. Wie 'op Facebook zit', klikt hier↗︎.

2 opmerkingen:

Marijke zei

mooi!

geert barbier zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.