zaterdag 8 februari 2020

De even plotse als vreemde verdwijning van Avondgenoegen (Slot)

Hieronder staat de laatste aflevering van het stripverhaal De even plotse als vreemde verdwijning van Avondgenoegen. Mij gaf de strip gelegenheid om na te denken over de toekomst, nu Ostend Social Club Avondgenoegen bij gebrek aan boekingen dreigt te verdwijnen. Via de strip heb ik de daaruit voortvloeiende existentiële crisis bezworen. De denkoefening resulteert uiteindelijk in twee artefacten die mijn artistiek-literaire leven weer draaglijk maken. Ten eerste geschiedt dat in de creatie van René Descartes, een Bredenaar die meer bekendheid verdient. Wie dat is leg ik u uit in een volgende blogpost. Ten tweede gebeurt dat in een ruimte naar die René genoemd. Ook daaraan wordt eerstdaags een aparte post gewijd. Allee, lees nu eerst maar de rest van het stripverhaal.
Flor Vandekerckhove


P.S.: klik op de in ’t rood gezette verwijzingen om voorgaande afleveringen te bekijken: start; tweede aflevering; derde aflevering.


Daarmee komt een einde aan de zoektocht naar Ostend Social Club Avondgenoegen. Wie het duo nog eens wil zien optreden, wendt de steven op 25 april naar Ter Cuere in Bredene. Om 22 uur, 22,30 en 23.00 uur brengt het duo daar dan een selectie Bredense vertellingen van Flor Vandekerckhove, op muziek van Dimer Geedts. Het optreden maakt deel uit van de activiteiten die Ter Cuere rond de Erfgoeddag organiseert, dag die in het teken van DE NACHT staat.
Dat is momenteel het enige optreden dat Avondgenoegen rest. Wel is het duo hier constant te horen op podcast. De gedichten van Flor Vandekerckhove kunt u dan weer verwerven door in te tekenen op de gratis bundel De man die sneller schijt dan zijn schaduw, meer gegevens in de advertentie hieronder.


Geen opmerkingen: