zondag 4 juli 2021

In één stoelgang!

In 2018 publiceer ik een roman waarvan de publiciteit zegt dat het ‘de kortste Vlaamse gothic ooit’ is, 11 bladzijden. Voor mij is ‘t een oefening in extreem kort schrijven, in dat geval een roman die u in één stoelgang uitleest. Helemaal voldoen doet het resultaat me niet, in 2019 publiceer ik er een tweede versie van en begin dit jaar een derde. Nog steeds voldoet het werk me niet. Het is dan ook erg hoog gegrepen. In het boek wil ik op allegorische wijze mijn fascinatie voor de digitale wereld uitdrukken. Die fascinatie voor het nieuwe wil ik verpakken in een fascinatie voor het oude, vandaar een gothic. Groots plan voorwaar en ’t moet dus wel kort blijven. Gevolg: ik schiet keer op keer te kort. Het is wel een allegorie, het is wel een gothic, het is wel kort, maar ’t is nooit erg lezenswaard.
Deze vierde versie verhelpt dat. Ik herschrijf het boek in provoverzen↗︎, waardoor het een extra literaire dimensie krijgt. Eindelijk krijgt de lezer waar voor zijn geld (want gratis, in de beste traditie van De Weggeefwinkel.)

Flor Vandekerckhove


Advertentieontwerp Reclame Is Onze Enige Kwaliteit (RIOEK). De vierde editie van de gothic roman Het huis is een e-boek (pdf). Uitgeverij: De Lachende Visch. Distributie: De Weggeefwinkel. Promotie RIOEK. Het boek is gratis en wordt per e-mail opgestuurd naar elkeen die erom vraagt. Mail naar liefkemores@telenet.be.

Geen opmerkingen: