woensdag 20 november 2013

Diep paars


Ze vierden hun zilveren bruiloft met een citytrip naar Antwerpen waar Deep Purple zou optreden.
De tram stopte naast een park. Het hotel was smaakvol ingericht, ze deponeerden er hun bagage en hadden vervolgens een dag te verdoen.
Dat deden ze te voet. Ze trokken door het park, voorbij een Joodse wijk, sloegen rechtsaf naar een Marokkaanse buurt waar hij een mooie paarse djellaba kocht. Aan oordoppen kon de winkelier hem helaas niet helpen.
In de stad liepen ze de Meir af en vervolgens verloren ze zich in zijstraatjes tot hun voeten er pijn van deden. In de Hoogstraat zochten ze verpozing.  Daar was een kroeg die ze nog van vroeger kenden en waar ze for old times’ sake een glas gingen drinken.
Een tijd lang gebeurde er niets, of het zou dat concert van Deep Purple moeten zijn. Maar dat verslag kunt u beter in de krant van 4 april 2014 lezen.
Moe maar tevreden toog het koppel na afloop weer naar het hotel, eerst per tram, dan te voet. Er was daar ’s nachts nogal wat volk op pad, behalve in dat park dat er desolaat bijlag en waar hij een man zag liggen. Ik kan je verzekeren… Je hart gaat tekeer als je zoiets ziet, 's nachts, in een voor de rest verlaten park.
In het hotel haalden ze nog iets uit de minibar. Zij maakte zich klaar voor de nacht. Hij hulde zich in zijn djellaba en nadat ze het licht had uitgeknipt, vroeg hij haar of ze die man in het park niet hadden moeten helpen. Zij wist niet waarover hij het had, stroopte zachtjes zijn djellaba omhoog en bereed hem, lenig, als altijd.
Flor Vandekerckhove
Een reactie posten