zaterdag 5 februari 2022

‘Op de dame die hem zijn drankje komt brengen, ligt een dun laagje stof.’



[In 2022 schrijf ik 200 verhalen, nauwelijks drie zinnen lang: opening, midden, slot, telkens één zin. Sommigen noemen zo’n extreem kort verhaal een ristretto, naar analogie met het koffietje dat je in één slok uitdrinkt. 
Nog 180 te gaan, dit is nummer 20, waarin ik u welkom heet in de bar van het surrealisme light.
De creatie volgt een merkwaardig stramien. Eerst is er een inspirerende zin, daaruit ontwikkelt zich het verhaal. Vervolgens zoek ik er een passend beeld bij (veelal een GIF, bestemd voor het filmpje dat ik van elk driezinnenverhaal maak). En nu komt het! Dat beeld wordt méér dan alleen maar illustratie: het driezinnenverhaal plooit zich uiteindelijk naar de GIF, het verhaal wordt herschreven! Het beeld ziet zich opgewaardeerd: van illustratie tot inspiratie! Daardoor komt het ook dat onderstaand Youtubefilmje een ereplaats verdient.]


180 — Stof — In de bar valt zijn oog op de onaangetaste whiskyfles die daar een maand eerder ook al stond. Op de dame die hem zijn drankje komt brengen, ligt een dun laagje stof. Met heimwee denkt hij terug aan de tijd dat hij hierheen kwam om aan zijn eenzaamheid te ontsnappen. (Flor Vandekerckhove)


Stof op YouTube

 www.youtube.com/watch?v=cQTMKXRbiVw

[126]

Geen opmerkingen: