zaterdag 5 december 2020

Avondgenoegen in uw luie zetel



Op de tv zeggen ze er wel niets over, maar schrijver dezes is wel een ferm imperium aan ’t uitbouwen, zij het alleen maar virtueel: blog (De Laatste Vuurtorenwachter), uitgeverij (De Lachende Visch), distributiehuis (De Weggeefwinkel) en een reclamebureau waarvan ik nu even de naam vergeet. Daar behoorde tot voor kort ook de Ostend Social Club Avondgenoegen bij, waarmee ik in pre-coronatijden pleinen & zalen afdweilde. Dat laatste is voorgoed afgelopen, gedaan! Fini! Tijdens de lockdown kreeg ik de smaak te pakken. Hier heb ik beslist for ever in mijn kot te blijven. Opdat deze beslissing mijn dertien fans niet al te zeer zou verdrieten, treed ik toch nog op, maar dan gezeten in mijn zetel (bank voor de Nederlandse lezers). Waardoor ik nu ook een filmhuis aan mijn virtueel imperium toevoeg (ik zoek nog een naam.) Wat biedt mijn spetterende filmotheek u aan? poëzie en verhalen, gelardeerd met muziek en beeld. Dit nieuwe virtuele gebeuren biedt niets dan voordelen! U hoeft de deur niet uit, en ik evenmin (vooral dat laatste is van belang.) Om u te overtuigen, pik ik willekeurig tien filmpjes uit een oeuvre dat stilaan de honderd stuks nadert, telkens films van één minuut. Sommige werden nog maar enkele tientallen keren bekeken, andere enkele honderden, maar er is er ook een bij die al meer dan 3000 keer aangeklikt werd. Ik zou zeggen: maak het u gemakkelijk, kies er eentje uit en klik. Meer mag ook. (Flor Vandekerckhove)




1. Miserie: niets is zo lachwekkend als andermans miserie. Indien u het met mij eens bent, luister dan naar het extreem korte verhaal dat Accident heet: klik hier!



2. Drank: mocht alcohol een grote rol in uw leven spelen, weet dan dat er een tijd geweest is waarin dat bij mij niet anders was. Lees dit waargebeurde verhaal dat Antigone heet: klik hier !



3. Folklore: De wereld van de visserijfolklore, daar heb ik wel honderd verhalen aan gewijd. Het verhaal dat in dat genre al veel beluisterd werd staat hier.



4. Kindertijd. Veel van mijn verhalen gaan over m’n kindertijd. Dat is geen nostalgie, ’t is wel een enorm groot vat met herinneringen: klik hier!



5. Klimaat: Bent u bezorgd over de evolutie van ons klimaat. Vreest u de gevolgen? Het verhaal heet Blauwalgen, niet blauwalg, maar meervoud, blauwalgen. Daar moet u zeker naar luisteren, er zit een langspeelfilm in. Klik hier!



6. Meisjes is de titel van een song van Raymond van het Groenewoud. En zo werden er wel meer songs door meisjes geïnspireerd. Een ervan is Molly Malone, een visverkoopster: www.youtube.com/watch?v=aTHIIzI-_pA



7. Seks. Dat seks in vele soorten en varianten bestaat, moet ik u niet zeggen. Maar hebt u al eens aan CFNM gedaan. Wel, te laat is het nooit. Doe zoals meer dan 3000 anderen het u al voorgedaan hebben en klik hier.



8. Einde. Hoe mijn einde eruit zal zien heb ik vroeger al in een verhaal verteld dat De laatste roker heet. Maar nu ontbloot ik ook mijn allerlaatste, niet erg stichtende gedachte: klik hier.



9. Visserij: U weet (niet) dat ik een verleden in de visserij heb. Mocht de gemeenschap der laatste Vlaamse jagers u boeien, lees dan dit surrealistische verhaal: klik hier!



10. Zeerovers, kapers, piraten! Dat waren tijden. En carrièremogelijkheden te over. Luister naar dit waargebeurde levensverhaal, in exact 100 woorden, nauwelijks één minuut lang: klik hier!

Geen opmerkingen: