zondag 2 januari 2022

Balans & perspectieven

Links: de dichtbundel Het jaar van de kwatrijnen (met een voorwoord van Pier Bossuyt), verscheen in 2021. Dat geldt ook voor het e-boekje Langs Vlaamse wegen… (midden, met voorwoord van Jan Loones). Rechts: op 1 januari publiceerde De Lachende Visch Honderd titelloze eenparagraafverhalen (met voorwoord van Alfons Vandenbussche).


De Laatste Vuurtorenwachter sluit 2021 af met 596.561 views. Eind 2020 waren dat er 484.000, de blog wordt in 2021 dus 112.561 keer aangeklikt, gemiddeld 308 keer per dag. Het record van voorgaand jaar (271) is daarmee verbroken.
In 2021 zet De Weggeefwinkel twee e-boekjes in de etalage, verhalen (Langs Vlaamse wegen…) en een dichtbundel (Het jaar van de kwatrijnen). Ook dit jaar plant uitgeverij De Lachende Visch twee uitgaven. Het eerste boekje (Honderd titelloze eenparagraafverhalen) is inmiddels al verschenen, het tweede (Leren schrijven met…) volgt later.
Voor het eerst zeg ik in deze balans iets over het Youtubekanaal van De Laatste Vuurtorenwachter. Twee jaar geleden begin ik met het programma Garageband te experimenteren, later ook met iMovie. De opnames die eruit voortspruiten vinden hun weg naar ’t internet, eerst via een podcast, later Facebook en uiteindelijk Youtube (al 271 !), waar ze een nieuw publiek bereiken, wat in sommige gevallen vele duizenden kliks oplevert, veelal komt dat minder door mijn declamatie, dan wel door het onderwerp. Deze hier telt eind 2021 al bijna 17.000 views↗︎, 't is 16+, je moet maar eens kijken.
Flor Vandekerckhove


'Honderd titelloze eenparagraafverhalen' verscheen op 1 januari. Het e-boek is gratis voor elkeen die erom vraagt. Doe het nu en het boek valt vandaag nog in je mailbox. Doe het via liefkemores@telenet.be↗︎.

Geen opmerkingen: