zondag 24 januari 2021

Kortelings op dit scherm: de Eerste Maand van het Provovers

Realisatie advertentie: Reclame Is Onze Enige Kwaliteit.



Februari wordt druk. In die maand krijgt ge elke dag post van De Laatste. Om de andere dag is dat wat ge gewoonlijk krijgt, in de tussenliggende dagen wordt dat telkens een blad met twee provoverzen. Waarom? Omdat februari uitgeroepen werd tot Maand van het Provovers, daarom!
Ik hoor u al uitroepen: provo wat? Dat komt doordat ge mijn uitleg terzake alweer vergeten zijt, gesteld dat ge die ooit gelezen hebt. Daarom zeg ik u, net als de verzetsheldin Michelle uit Allo Allo: Listen very carefully I shall say this only once: een provovers is een stukje proza dat aan zo’n welbepaalde strenge regels voldoet dat het wel poëzie lijkt. Die strenge regels heb ik zelf uitgevonden, ze hebben te maken met mijn zoektocht naar mijn eigen surrealisme-light, iets wat ik nog aan ’t uitdenken ben, en die regels staan hierNa een periode van twijfel zult ge toegeven dat het provovers een verrijking voor de letteren in ’t algemeen is en voor deze van de surrealisme-light in het bijzonder.
Opdat ge zoudt weten hoe die provoverzen u in februari, twee per twee, om de andere dag, dus 28 in totaal, gepresenteerd gaan worden, volgt heden al een voorbeeld, zodat ge in februari niet verwonderd zoudt uitroepen: ha, zo bedoelt ge!
Flor Vandekerckhove

Nieuw! Nu ook met Franse ondertitels. Wie ‘absurdist’ op youtube wil horen, klikt op www.youtube.com/watch?v=H52l_OU5wyw. Wie ‘accident’ op youtube wil horen, klikt op www.youtube.com/watch?v=IIVQsPc8o7A&t=9s.




Geen opmerkingen: