dinsdag 5 april 2022

Censuur en de ironie om die te omzeilen


Het moest er ooit van komen. Omwille van de 'seksuele content' verwijdert YouTube een van mijn filmpjes. Gecensureerd! Spijtig, het was een absolute hit. Sinds ik het in 2019 produceerde, kreeg het meer dan 25.000 bezoekers, waar ik het anders met enkele honderden moet doen. 
Het filmpje werd verwijderd, maar het verhaal blijft uiteraard bestaan. Het staat in vijf 100-woordenverhalen die De Laatste Vuurtorenwachter samenbracht onder de titel Geil als boter↗︎.  Ge moet daar maar eens naar kijken, het is 't derde verhaal in de rij.

YouTube is machtig & groot, ik daarentegen ben machteloos & klein. Wat wil je dat ik eraan doe?
Misschien wel dit. Ik plaats een heel nieuw verhaal op YouTube, een driezinnenverhaal deze keer, eentje dat de censoren kopzorgen zal bezorgen. Gaat dit nieuwe verhaal over seks? Is het verhaal onwelvoeglijk? In hun terminologie: heeft het een te censureren 'seksuele content'? Of is het een kinderrijmpje? En wat denkt Lolita ervan? Dames en heren, maak kennis met de kracht van de ironie, zacht maar efficiënt wapen in handen van de schrijver; literair wapen waarmee Jan Bubbel het tegen de machtigen der aarde kan opnemen. En vooral: kijk vlug naar onderstaand filmpje voor ook dit desgevallend verwijderd wordt. Als extraatje begeleid ik mezelf in dat filmpje op de strumstick. (Flor Vandekerckhove)

160 — GecensureerdIn haar blote kont liet ze hem alle hoeken van de kamer zien. Hij kreeg kop noch staart aan haar. Ophouden deed ze met de woorden Constant had een hobbelpaard. (Flor Vandekerckhove)


Gecensureerd op YouTube

www.youtube.com/watch?v=AHKncB_Vbk0

[62]

Geen opmerkingen: