maandag 27 februari 2023

Charlie Watts (†): ‘Voor deze ene keer zit ik er een beetje naast qua timing.’


Overweldigd door overlijdensberichten van generatiegenoten, startte ik in ’t voorjaar van 2022 een reeks gewijd aan ‘het fenomeen van het overlijden’, iets waarmee elk van ons vroeg of laat te maken krijgt, weer of geen weer. Inmiddels verzamelde De Laatste al 25 soortgelijke stukjes onder het label memento mori. Vandaag voeg ik er eentje aan toe, uit de biografie van Charlie Watts, drummer van The Rolling Stones. (°)
Het eerste bericht dat Charlie niet helemaal in orde was, kwam toen in augustus 2021 werd aangekondigd dat hij niet bij het beginvan de uitgestelde Noord-Amerikaanse No Filter Tour zou zijn, die eind september zou aanvangen. Hij had een succesvolle operatie ondergaan, maar hij had meer rust en een langere herstelperiode nodig dan de geplande repetities hem toestonden. ‘Voor deze ene keer zit ik er een beetje naast qua timing,’ zei hij in de persverklaring.

(…)

De bijzonder vriendelijke familie Watts, die zo gul is geweest met haar tijd en haar herinneringen, heeft besloten om de exacte details rond de dood van Charlie privé te houden. Het enige wat ze kwijt willen, is dat een succesvolle operatie werd gevolgd door onverwachte complices, waarna de situatie van Charlie in rap tempo verslechterde. Seraphina, Barry en Charlotte bleven dag en nacht bij hem, en op het laatst zat Seraphina aan het bed van haar vader.’

(…)

De dood van Charlie op 24 augustus 2021 bracht een overweldigend, langdurig verdriet teweeg onder miljoenen mensen die hem zelf nog nooit hadden ontmoet. Beelden van zijn bijna zestig jaren van actieve dienst werden met miljoenen per maand gepost op sociale media en zijn overlijden werd beschreven  als een familieverlies. (…)


(°) Paul Sexton. Charlie’s Good Tonight. De geautoriseerde biografie van Charlie Watts. Voorwoord door Mick Jagger en Keith Richards. Vertaling Karin de Haas. 2022. Uitg. HarperCollins, A’dam. 336 pp.

Flor in spoken word dient om de gedeclameerde versies van mijn verhalen/gedichten kenbaar te maken. Wie op Facebook zit, klikt hier↗︎.

Geen opmerkingen: