woensdag 27 december 2023

Met het openbaar vervoer het James Ensorjaar tegemoet

2024 WORDT HET Ensorjaar. ’t Is dan 75 jaar geleden dat de kunstenaar gestorven is. Wat maar weinigen weten is dat het in 2024 ook 75 jaar geleden is dat ik geboren ben. Het wordt bijgevolg een dubbeljaar, James & Flor. 
Whatever. 
Om dit alles te vieren bedacht ik een woest gedicht, cirkelend rond de vraag of James Ensor al dan niet een grande casserole de moules geschilderd heeft. Hieronder staat een verse opname van dat gedicht — vannacht gemaakt — een van de opnamen dien ik te preciseren, er bestaat ook een oudere. Deze nieuwe opname werd gelardeerd met beweeglijke beelden, de declamatie is iets beter, vind ik, en bij het declameren hoort u het laatste vuurtorenwachtershuisorkest in de weer met een Speakeasy drumpartij en een Digital Riff Bass, alsmede het knagende strumstickgeluid waarmee ik, veelal tot ergernis van de luisteraars, mezelf begeleid. 

James Ensor OF een grande 
casserole de moules
[11]



Het gedicht James Ensor OF een grande casserole de moules werd toegevoegd aan de dichtbundel ‘Het jaar van de kwatrijnen (en wat volgt)’. De digitale publicaties (pdf en EPUB) van De Lachende Visch zijn gratis. Mail erom (en vermeld de titel): liefkemores@telenet.be.

Geen opmerkingen: