zondag 4 juni 2017

Geld in overvloed

Er valt een brief van Anita Walker (46) in mijn mailbox. Ze is, lees ik in de openingsparagraaf, een Amerikaanse weduwe bij wie bloedkanker vastgesteld werd. Waarna ze vreemd genoeg beslist om naar Oekraïne te verhuizen.
Het leven van weduwe Walker neemt wel meer onverwachte wendingen. Op 12 augustus 2013 wint ze 325,5 miljoen dollar met de Power ball Jackpot. Die winst omschrijft ze als een godsgeschenk.
Dat is meer dan een manier van zeggen, want ze laat me verder weten dat ik op mijn beurt door God uitverkoren ben om een stukje van haar winst over te nemen: 2 miljoen dollar. ‘’t Moet zijn’, schrijft ze, ‘dat u een godvrezend individu bent.’ Anders had God wel iemand anders gekozen. Ja, da's waar.
Anita hoopt dat ik het geld goed zal besteden, bijvoorbeeld om de armoede in mijn streek te lenigen, want daar is het haar om te doen.
Ik weet nog niet of ik die brief zal beantwoorden, want het toeval wil dat ik gisteren zelf een loterij gewonnen heb, met name de Online Lottery in Thailand. 4,600,000.00 U.S. Dollars! De mail die me op de hoogte brengt zegt dat ik alleen mijn bankgegevens moet meedelen en klaar is kees.
De sterren staan deze maand bijzonder goed. Malvina Abbott stuurt me het bericht dat ik een ‘Award’ gewonnen heb. (Eindelijk een Award!) En of ik vlug wil reageren, want dat ding staat in haar weg. Iemand anders heeft dan weer een nieuwe laptop voor mij klaarstaan. Hij moet alleen nog weten waar hij die mag afzetten. Dat geldt eveneens voor mevrouw Vivian Bernaldez. Zij wil me per se 2,5 miljoen dollar opsturen, maar dan moet ik haar uiteraard zeggen waar ik woon (ook zou ze graag een fotootje van me ontvangen, plus het nummer van mijn bankrekening).
Ik maak even een tussensom: in twee dagen tijd heb ik verworven: één Award, één laptop en verschillende sommen geld voor een totaal bedrag van 6.600.000 dollar. En mijn pensioentje loopt intussen gewoon verder hé.
Ge zult zeggen: wat een chansaar! Maar zo gemakkelijk gaat het nu ook weer niet. Dat heeft de Texaanse Natalie Joy Ancrum ondervonden. Zij zou geld uit Nigeria ontvangen, maar er is onderweg kennelijk iets misgelopen. Nathalie wil me daarvoor waarschuwen en stuurt me een link waarop ik moet klikken als me iets soortgelijks overkomt.
Misschien komt die link me vandaag al van pas, want Pastor Nicholas stuurt me zojuist het bericht dat de FBI en de Western Union Bank samen tot de conclusie gekomen zijn dat ik recht heb op een schadevergoeding van 150.000 dollar 'as compensation payment for scam victims.’ Scam victims? Ik zoek het op en vind: slachtoffers van oplichterij.

Flor Vandekerckhove
Een reactie posten