maandag 16 januari 2017

Bio, nu ook voor kogels

In Amerika is het leger van plan om kogels te ontwikkelen die biologisch afbreekbaar zijn. Bovendien moeten die kogels zaden bevatten die de lokale vegetatie een duwtje in de rug geven. Het zou gaan om mitrailleurkogels, granaten en tankartillerie.
Een indrukwekkende overwinning van het groene gedachtegoed! Wanneer je door zo’n kogel te gronde gaat, geschiedt dat in de geruststelling dat je doorboorde lijf de bodem niet onnodig bezoedelt. De kans is groot dat het kogelzaad® in je zieltogende lichaam ontkiemt. Je lijf wordt een producent van meststof waaraan de ontluikende plant zich voedt. Niets dan voordelen. 
Ook het geloof zal er een boost door krijgen, eindelijk is de prangende kwestie van het hiernamaals beslecht. Is er leven na de dood? De zaden in de biokogels® maken van de heropstanding een doodgewone kwestie: dood wordt leven!
De uitvinding maakt dat de vredesmissie van het Amerikaanse leger beter uit de verf komt. Terwijl ze aldaar de democratie installeren, herbebossen de Amerikanen schietend & poefend hele woestijngebieden: In desert fields the poppies blow! Lezen we onder het witte kruis van de eerste IJzertoren niet de woorden: ‘Hier liggen hun lijken / Als zaden in ’t zand / Hoop op de Oogst / O Vlaanderland.’ Met zo'n biokogels® had eerwaarde heer Cyriel Verschaeve meteen de oogst kunnen aanvatten.
Flor Vandekerckhove

Geen opmerkingen: