dinsdag 1 november 2022

Eindelijk november



Overmand door overlijdensberichten startte ik in ’t voorjaar een reeks gewijd aan het fenomeen van het overlijden, iets waarmee elk van ons te maken krijgt, weer of geen weer. Inmiddels verzamelde De Laatste al 16 soortgelijke stukjes onder het label memento mori. Ik heb me terzake nog moeten inhouden, vooral omdat de lange hete zomer niet erg geschikt was om enthousiast over doodgaan te schrijven. Nu is ’t eindelijk november, een daarvoor zeer geschikte maand, tijd waarin iedereen het over de doden heeft. Ik maak er misbruik van om alle remmen los te gooien en start met een oneliner die er de sfeer in brengt.

de oneliner op het zerk vertelt over de kraai die kraait in ’t zwerk’ 

[‘oneliner van november’ is een van de 100 poëtische oneliners die ik aan ’t schrijven ben. Altijd één lijn, 17 lettergrepen, geen leestekens, geen kapitalen. De oneliner komt uit het niets en verdwijnt daar ook weer in. 
Het toegevoegde beeld ziet er niet uit als een foto, de gegevens zeggen nochtans van wel. ’Tombstone overgrown with grass old burial plot’ is naar verluidt een foto die Linnaea Mallette vrijgeeft onder CC0 Public Domain licentie. Fotogegevens: Nikon D300 1/500s, f 6.3, ISO 400, 250 mm. Is het de foto van een schilderij? Is ’t een foto die tot schilderij bewerkt werd? Ik vind geen naam van de maker. (Flor Vandekerckhove↗︎)]

Deze oneliner op YouTube

[20]

Geen opmerkingen: