maandag 16 januari 2017

Bio, nu ook voor kogels

Donald Trump, president van de Verenigde Staten: waar of niet waar? 
In deze tijden, waarin we overspoeld worden door fake news, moet je goed oppassen. Daar tegenover staat dat er nauwelijks vals nieuws bedacht kan worden dat de werkelijkheid in gekte overtreft. Is die Donald nu al dan niet de politieke opperbaas van ’s werelds leidinggevende natie? De leugenachtige mainstream media blijven beweren van wel, maar wie 's mans getwitter volgt, weet wel beter.
En wat denk je van deze?
In Amerika is het leger van plan om kogels te ontwikkelen die biologisch afbreekbaar zijn. Bovendien moeten die kogels zaden bevatten die de lokale vegetatie een duwtje in de rug geven. Het zou gaan om mitrailleurkogels, granaten en tankartillerie. Ik lees het vandaag in zo'n mainstream gazet. 
Als het waar is dan is dat voorwaar een indrukwekkende overwinning van het groene gedachtegoed. Wanneer je door zo’n kogel te gronde gaat, geschiedt dat in de geruststellende wetenschap dat je doorzeefde lijf de bodem niet onnodig bezoedelt. De kans is zelfs groot dat het levenskrachtige kogelzaad® in je zieltogende lichaam ontkiemt. Als je dan ook nog het geluk hebt dat men je lang genoeg laat doodbloeden, dan wordt je lijk een producent van meststof waaraan de ontluikende plant zich voedt. Niets dan voordelen.
Niet alleen voor de groene beweging is deze ontwikkeling een doorbraak. Ook het geloof zal er een boost door krijgen, want eindelijk is de prangende kwestie van het hiernamaals beslecht. Is er leven na de dood? De zaden in de biokogels® maken van de heropstanding een doodgewone kwestie: dood wordt leven!
De uitvinding maakt ook dat de vredesmissie van het Amerikaanse leger beter uit de verf zal komen. Terwijl ze daar de democratie installeren zullen de Amerikanen schietend & poefend hele woestijngebieden herbebossen. Het verschil met de bende van Poetin is duidelijk. De Russen schieten in Aleppo gewoon alles kapot; als de Amerikanen het hadden mogen doen dan groeiden daar nu massa’s bloemen op het puin — In Aleppo's fields the poppies blow — Aleppo wordt dan veroverd als een groene oase à l'Américaine. De Flower Power is terug, maar nu in de overtreffende trap! Als dat niet duurzaam ondernemen is dan weet ik het ook niet meer.
Ver van je bed? Dat denk je maar. Deze creatieve productontwikkeling is ook voor de Vlaamse beweging niet zonder betekenis. Lezen we onder het witte kruis van de eerste IJzertoren niet de woorden: ‘Hier liggen hun lijken / Als zaden in ’t zand / Hoop op de Oogst / O Vlaanderland.’ Met zo'n biokogels® had de eerwaardige heer Cyriel Verschaeve meteen de oogst kunnen aanvatten.
Flor Vandekerckhove

Geen opmerkingen: