woensdag 23 augustus 2017

De echtgenote die zichzelf niet was

Ze zei: ’Hij schreeuwde en dat had hij nog nooit gedaan. “Jij bent haar niet”, riep hij. Hij was echt door het dolle heen, hij die anders de kalmte zelf was. Hoe meer ik hem probeerde te bedaren hoe razender hij werd. Op den duur begon hij me te slaan. Ik vluchtte naar de badkamer, sloot mezelf op en belde om hulp.’ Alles wat ze zei schreef ik op, hier zat toch wel een goed verhaal in. ‘Toen ik ’s anderendaags naar onze trouwfoto’s keek', zei ze vervolgens, 'zag ik het zelf ook. De vrouw op onze trouwfoto’s… Dat ben ik niet, dat is iemand anders. Ze draagt mijn trouwkleren, maar dat ben ik niet. Mijn man is op onze trouwdag met een andere getrouwd.
Flor Vandekerckhove














In 2022 publiceert uitgeverij De Lachende Visch een nieuw e-boek van Flor Vandekerckhove. Honderd titelloze eenparagraafverhalen wordt ingeleid door Flors oud-leraar Nederlands Alfons Vandenbussche.

De e-boeken van Flor Vandekerckhove zijn gratis voor wie erom vraagt. Vooraf bestellen kan. Het boek wordt u dan per e-mail toegestuurd zodra het in het rek van De Weggeefwinkel komt te liggen. Vraag erom via liefkemores@telenet.be↗︎

Geen opmerkingen: