zaterdag 10 augustus 2019

En zeggen dat ik juist zo’n mooie droom aan ’t dromen was

'Als ik er niet op kan dansen, dan is ’t mijn revolutie niet', zegt ze. Zelf ben ik niet zo’n danser, maar als Emma Goldman je met zoveel woorden ten dans vraagt, dan is weigeren geen optie.
Emma gaat hard tekeer op de revolutionaire dansvloer, zo hard dat ik er zelfs de draad van mijn verhaal bij verlies. Terwijl zij de dansende massa’s met indrukwekkende heupbewegingen aanvuurt, laat ik me zakken, om daar, te midden van al die krioelende benen, mijn draad te zoeken.
Beneden, op die dansvloer, ontdek ik onverhoeds een nieuw perspectief. Het valt me op dat het onderscheid tussen revolutionaire vaandels en lingerie er volledig wegvalt. Nog voor ik de strategische consequenties van dat nieuwe (in)zicht volledig kan overdenken, gaat mijn telefoon over. ’t Is Iwein Scheer van ‘t Kroegske, die me vraagt of ik op die zondag vrij ben. Hij wil iets ondernemen. Ik antwoord dat ik in Frankrijk vertoef en derhalve niet op zijn spel aanwezig kan zijn. Waarna ik mijn droom probeer verder te dromen. Dat zal wel niet lukken, maar ’t is toch ’t proberen waard.
Flor Vandekerckhove


(Foto Anne Lise Rogier)
Op zondag 18 augustus, om 14 u, in Oostende, aan ‘t Kroegske. Freek Neyrinck en Katia Van Cauwenberghe nemen u op sleeptouw. Inschrijven is gratis, maar noodzakelijk: renee.lodewijckx@skynet.be

Ware ik die zondag present geweest dan had ik ongetwijfeld dit poëem gedeclameerd. Dank zij de digitale era kunt u het toch beluisteren, zelfs zonder mij te moeten aanschouwen. U zult aan dat beluisteren trouwens veel genoegen beleven want ik vertel hoe ik aan een van mijn vele verslavingen ten onder ga: klik hier !

Geen opmerkingen: