zondag 14 augustus 2022

De lange hete zomer van 2022

Bert helpt z’n zus bij enkele karweien en in ruil knipt Marijke zijn haar. De temperatuur gaat naar de 30. Op ’t koertje vragen we ons af hoe we ons de lange hete zomer van 2022 zullen herinneren. Mijn gedachten dwalen af naar andere lange hete zomers. Deze van 1958↗︎ bijvoorbeeld, waarin Paul Newman zijn toekomstige echtgenote Joann Woodward leert kennen. Of naar de remake↗︎ uit 1985. (°) Ik herinner me de lange hete zomer van 1967: in Frankrijk sterft wielrenner Tom Simpson terwijl hij in een loden hitte de Mont Ventoux beklimt; actrice Phil Bloom↗︎ toont zich naakt op de Nederlandse televisie, 't is er 't weer voor; in San Francisco maken 100.000 hippies er een Summer of Love↗︎ van, de rest van de Verenigde Staten wordt overspoeld door rassenrellen↗︎: 83 doden; ik herinner me de lange hete zomer van 1976: de Hoge Veluwe↗︎ brandt!
M’n kinderen merken unisono op dat er au fond niets veranderd is. Bert haalt zowaar Louis Neefs aan: Laat ons wat gras dat nog groen is. Ah ja, waar is de tijd dat het gras groen was? Echt groen, en nog groener daar aan de andere kant van de heuvel.


(°) Waarmee ik je naar twee films leid die Long, Hot Summer heten, gratis volledig te bekijken op YouTube, als ’t weer eens te warm is om buiten te komen.


Sinds kort is er op Facebook een pagina Flor in spoken word. Hij dient om de gedeclameerde versies van mijn verhalen beter kenbaar te maken. Wie op Facebook zit, klikt hier↗︎.

Geen opmerkingen: