dinsdag 9 juli 2024

Nieuwe coronagolf overspoelt ’t land

De fotomontage heeft niets met deze post te maken.



INSPIRATIE vindt de schrijver overal: in de jeugdjaren, in de katholieke opvoeding, in de krant, in het dierenleven, in de cinema, in muziek, in het buurtleven, in het uitzicht… Ook het coronavirus, de opgelegde maatregelen en de daaraan gekoppelde sociale beperkingen zijn bron van inspiratie geweest. Ik verneem dat er momenteel weer een opstoot van corona is, misschien is ’t goed om nog 1s aan vorige coronagolven te denken. (Flor Vandekerckhove)

1. Zelf heb ik alweer veel moeite om me het voor te stellen, maar ’t waren bangelijke tijden. Herinnert u zich het instellen van de avondklok? ’t Leek wel oorlog. Maar je weet hoe mensen zijn: ze bleven niet in hun kot, negeerden de avondklok, en organiseerden verboden feestjes. Zo ging de schrijver eens naar een lock-downfeestje en toen hij daarvan naar huis terugkeerde, negeerde hij die avondklok, voorwaar een combinatie die niets goeds voorspelt. Dit is wat de schrijver toen meemaakte: kijk hier. 
[432]

2. Weet je nog? ’t Was niet om ’t even op welk voetpad dat je liep. De ene straatkant was voor degenen die naar hier trokken, de overkant was voor degenen die naar daar gingen. En je moest anderhalve meter afstand houden. Wie besmet was, diende te allen prijze gemeden te worden. Inmiddels waren we in de derde golf terechtgekomen. Van de coronacrisis naar de dystopie was het een kleine stap. Wat gebeurt er wanneer het besmette deel van de bevolking maatschappelijk uitgestoten wordt? En waarom is dat te vergelijken met wat Adam en Eva overkomen is. Herinner je je nog hoe besmette mensen zich daarbij voelden? Dat staat hier⇲.
[200]

3. Maar kijk, ook dat alles bleef niet duren. Stilaan kondigde zich het einde der coronatijden aan. Ik wilde meteen een blijde boodschap uiten. En toen kwam het: we mochten weer op een bank neerzitten, we mochten elkaar weer een hand geven, we mochten weer een braderie inrichten en vooral: we mochten weer in ’t voetbalstadium plaatsnemen. BEVRIJD ALS WE WAREN, STORMDEN DE STRAAT OP: Klik hier.
[469]

Geen opmerkingen: