donderdag 12 mei 2022

Over een meisje dat haar dorp in vertwijfeling achterliet


In 2022 schrijf ik 200 verhalen, nauwelijks drie zinnen lang: opening, midden, slot, telkens één zin. Nog 142 te gaan, dit is nummer 58. 
Helemaal onderaan deze post staat een YouTubefilmpje, je mag dat niet overslaan. De creatie van zo’n driezinnenverhaal volgt immers een merkwaardig stramien. Eerst is er een inspirerende zin, daaruit ontwikkelt zich het verhaal. Daarna zoek ik een passend beeld voor het filmpje dat ik van elk verhaal maak. Dat beeld wordt vervolgens méér dan alleen maar illustratie: het verhaal plooit er zich naar, het wordt herschreven! Het beeld ziet zich opgewaardeerd: van illustratie tot inspiratie! Daardoor komt het ook dat onderstaand filmje een ereplaats verdient. Trouwens… Daar valt ook te horen welke vorderingen ik maak in het hanteren de strumstick. (fv)


142 — Verlangen — Op de dag dat het mooiste meisje zich met een aldaar gestationeerde kolonel verloofde, zwegen de dorpsklokken. Op de nabijgelegen scheepswerf legden alle mannen het werk neer. Niemand wist hoe het nu verder moest met het verlangen. (Flor Vandekerckhove)


Verlangen op Youtube

www.youtube.com/watch?v=4j6aHdqebYU

[25]

Geen opmerkingen: