maandag 18 juli 2022

Bredene uitgelegd aan frigoboxtoeristen en tweedeverblijvers


Bredene, plek waar ik ben opgegroeid, en waar ik op mijn ouwe dag weer gaan wonen ben, is een gemeente die haar geheimen goed weet te bewaren. Ten behoeve van het toerisme, licht ik heden menig tip van de sluier.

Flor Vandekerckhove↗︎


Diep in de nacht, vooral op hete dagen, brandt in Bredene her en der nog schamel licht op een mansarde. Daar zitten haveloze dichters, zoals ik, geduldig te wachten tot de muze op de zolderkamerdeur klopt. Soms blijkt die muze Mario Lanza te heten, iets wat alleen maar in Bredene voorkomt. Verneem er alles van in O sole mio↗︎.  

[256]


De mooiste zonsondergang ooit heeft in Bredene plaatsgevonden. Tal van oude Bredenaars waren er getuige van: Lidy van de Tijl, George Cornelis, Marcel Seynaeve, Carolina Slabbinck, dikke Blomme en filmsterren als Rita Hayworth. Gelukkig tekende ook ik present om er verslag van uit te brengen in De mooiste zonsondergang ooit↗︎

[248]


Het is al menig vakantieganger opgevallen dat Bredense mannen zo’n mooie benen hebben. Dat komt doordat die mannen de gewoonte hebben om in weer en wind doorheen de branding te waden. Bovendien levert het zo nu en dan een mooi gedicht op, in dit geval een liefdesgedicht zoals er buiten Bredene maar weinig gemaakt worden. Geniet van De ontmoeting met de einder↗︎

[130]


Sinds kort is er op Facebook een pagina Flor in spoken word. Hij dient om de gedeclameerde versies van mijn verhalen beter kenbaar te maken. Wie op Facebook zit, klikt hier↗︎.

Geen opmerkingen: