maandag 5 september 2022

Drie geïnspireerd door Nick Cave


 ’t Is niet dat er een plan aan voorafgaat, ’t is een constatering achteraf, maar het is wel zo dat mijn gedichten-verhalen graag in groepjes optrekken.: Zo heb ik er drie geïnspireerd door de cinema↗︎; drie geïnspireerd door het beenhouwersbedrijf↗︎; drie geïnspireerd door de Oostendse vissersgemeenschap↗︎. Eerder heb ik u ook al op Vijf gedichten over Bredene↗︎ gewezen en onlangs nog op drie verhalen/gedichten geïnspireerd door echt oude liedjes↗︎. Vandaag: drie geïnspireerd door Nick Cave. (Flor Vandekerckhove↗︎)

‘Grinderman ontwapend’ schreef ik na een confrontatie met een Oostendse flik. Het corps blijkt een aap  in zich te herbergen, een aap 
met een wapen. Nick Caves ‘Grinderman - Get it on’ kwam me bij ’t schrijven dan ook goed van pas. Luister, ’t is geen kattepis. Klik hier↗︎. 

[233]


Op YouTube staat ook De kracht van mijn gedicht. Kenners gaan er de sfeer van Caves Red Right Hand in herkennen. Met mooie foto’s van wijlen Eric Stuckmann. Klik hier↗︎.

[192]


Niet alleen de vis wordt duur betaald
↗︎ is een handpalmverhaal geïnspireerd door Jubilee Street van Nick Cave. Lees het, ’t telt minder dan 250 woorden en er hangt een verwijzing aan vast dat je naar een mooi filmpje dat van Jubilee Street leidt. Klik hier↗︎.

Geen opmerkingen: