maandag 7 augustus 2023

Paul is (niet) dood

Links: De hoesfoto van Abbey Road versterkt het gerucht dat Paul McCartney in 1966 overleden is. Dat het niet zo is, bewijst de foto rechts: de 80-jarige Paul McCartney op hetzelfde zebrapad, tijdens opnames van  ‘If These Walls Could Sing’, documentaire van dochter Mary McCartney, over de beroemde Abbey Road Studios in London.


THE BEATLES waren een veilige keuze voor iemand die niet veel van pop afwist, dus was ik in de sixties een Beatlesfan. M’n maat JP daarentegen was een popmuziekspecialist, fan van de Stones, en ook over The Beatles wist hij alles. Hij wist bijvoorbeeld dat er een theorie bestond die zei dat Paul McCartney in 1966 overleden was en heimelijk vervangen werd door een valse Paul, een Faul, samentrekking van False Paul. JP wist ook waarop dat gerucht steunde en hij had een plaat die me dat kon demonstreren. 
Op de hoes van Abbey Road zie je de vier Beatles het zebrapad traverseren. Aanhangers van de Faulthesis zien John Lennon in zijn witte kledij als priester, Ringo Starr in een plechtig zwart pak als begrafenisondernemer en George Harrison in de jeanskleding van een grafdelver. McCartney loopt met gesloten ogen (!) als enige uit de maat. Ook het zichtbare feit dat Paul (Faul?) op blote voeten loopt, geeft de believers een sterk aanwijzen: Paul is dood!
JP zei er meteen bij dat het allemaal onzin was, maar ik vond het een mooi verhaal, mooi genoeg om het omzeggens zestig jaar later nog eens op te rakelen. Lang leve Faul McCartney!


En dan is er ook nog deze theorie

https://www.youtube.com/watch?v=IUPHSfzUfOs

[329]

1 opmerking:

Wim steurs zei

Er waren nog “ bewijzen” hé Flor. Oa op de hoes van de lp Sergeant Peppers. Op de achterzijde staat Paul als enige omgedraaid op de foto, en op zijn mouw staat een badge met de letters OPD. In politietermen gebruikt voor “ officially prononounced dead “
Volgens Paul “ Ontario Police Department” 😊😊