woensdag 6 april 2016

Krijt op tijd



We kennen de meesten. Bron van informatie is weer tante Alice (†), oudste zus van mijn vader, ook Roland Van Loo, zoon van wijlen Wardje de vismarchang, is weer een grote hulp.
Er bestaat in die tijd een biljartclub in café Monaco, thans ’t Zeetje. Hoe die club heette, weet ik niet, maar het zou Krijt op tijd kunnen zijn, naam die veel biljartclubs torsen. Die naam is tegelijk een regel, het spreekwoord zegt: ‘Zonder een goede pomerans, maakt zelfs een perfecte stoot geen kans.’ Ja, dat is waar.
Biljartkampioenschappen in café Monaco (thans ‘t Zeetje) Bredene. Op de bovenste foto is Robert Vansieleghem de kampioen. Op de onderste is dat Marcel Vandekerckhove. (1) meester Carette; (2) Cafébaas Vanderkinderen; (3) Gilberte Vanderkinderen, dochter van de caféuitbaters; (4) slager Pros Annoot; (5) Misschien schoenmaker Frans Vandevelde; (6) Robert Vansieleghem; (7) wellicht Remi Portier; (8) Camiel Rousseau ; (9) Daniël Vermeersch; (10) Jerome (Justin) Dekuyper; (11) Marcel Vandekerckhove; (12) Georges Cornelis; (13) Mongsje Vanderkinderen; (14) beenhouwer Jerome Stroobant; (15) Alice Vandekerckhove; (16) Henriette De Clercq; (17) Rachel Vandamme, echtgen. Daniël Vermeersch; (18) Julia Huyghebaert; (19) Ginette Meeschaert, nicht van Gilberte (nr 3) ; (20) François Ronquetti; (21) Georges Rosseel; (22) ?

Mijn vader, Marcel Vandekerckhove, torst de beker.

[Deze post dateert van 2016. In 2021 redigeer ik hem opnieuw, ten behoeve van de FB-groep Bredene voor en van iedereen, in de hoop alsnog de enige ontbrekende naam te vinden: WIE IS NR 22?]

Geen opmerkingen: