woensdag 9 mei 2018

Vlucht

— Ik twijfelde geen ogenblik en smeet me dwars door het raam. —    
[Wat hieraan voorafgaat leest u in Silicone]

Ik twijfelde geen ogenblik en smeet me dwars door het raam. Glasscherven alom, maar ik kwam wel stevig in het zadel van mijn stalen ros terecht, dat ik tegen de gevel van de bar geplaatst had. Ik trapte zoals iemand trapt die weet dat zijn leven ervan afhangt.
Via de Prins Albertlaan vlood ik van Oostende naar Bredene. Ik haastte me over de brug van het kanaal en wist vervolgens niet goed waarheen ik moest rijden, want ik kende de wijk van de Sassenaars niet. Alle huizen leken in het donker op elkaar, de straten waren nauwelijks van elkaar te onderscheiden, alles & iedereen zag er eender uit… Ik bevond me achter een merkwaardige variant van John Rawls’ sluier van onwetendheid, een filosofisch gedachte-experiment waarover ik op dat moment niet eens kon nadenken, want…
Meteen werd de achtervolging ingezet. Mijn belagers hadden geen moeite om me weer te vinden, want ik had me tijdens mijn sprong danig gesneden aan het vensterglas en liet een bloedspoor achter dat hen stekerecht naar mij leidde.
Ik reed tegen het verkeer in, vermeed lange stukken, gebruikte voetpaden en slalomde tussen geparkeerde auto’s door. Dat ging goed tot wanneer mijn achtervolgers dicht genoeg genaderd waren om op mij te schieten. De kogels floten me om de oren en een ervan raakte mijn achterband. Doordat ik nu op ijzer reed, maakte mijn fiets geen snelheid meer. Ik besefte dat het spel vlug voorbij zou zijn en dat het er voor mij niet goed uitzag.
Wanneer mijn achtervolgers tot op enkele meters genaderd waren, sprong ik van mijn fiets en smeet hem dwars over de weg, waardoor hij een obstakel vormde dat me enig respijt gaf.
Ik duwde tegen de deuren van de woningen langs de straatweg. Een van die deuren ging open en ik gooide me naar binnen.
Flor Vandekerckhove
[Het vervolg staat hier.]

Wat vervolgt. — Nadat de bareigenaresse in Silicone me onbedoeld van de dood gered had moest ik meteen de biezen pakken. Het verhaal van die vlucht hebt u zojuist gelezen. Al vluchtend kom ik in een vreemd huis terecht, met veel deuren. Dat vertel ik u in een zeer kort griezelverhaal: hier

Geen opmerkingen: