zondag 7 april 2024

Al te gelijkend

www.youtube.com/watch?v=WnkB0eFiXO0

2600


° een tweeling zo gelijkend dat de twee dezelfde naam meekregen 

DE ONELINER VAN de tweeling — op YouTube inmiddels al meer dan 2600 keer bekeken — is een van de 100 oefeningen die ik in dat genre aan ’t maken ben (steeds 17 lettergrepen, geen leestekens, geen kapitalen). ’t Zijn oefeningen in het schrijven van extreem korte verhalen, ervan uitgaand dat internetlezers een extreem korte spanningsboog hebben. Vergelijk het met de toonladders van de pianist, het schetsboek van de tekenaar, de kleiwerkjes van de beeldhouwer… We doen het om de stiel in de vingers te houden. 
De inspirerende krijttekening, Zwillinge, is van Werner Neuhaus(1897-1934). Het jaar waarin hij de Farbkreide-Zeichnung, 34,5 x 49 cm, gemaakt heeft is niet bekend. Bij het declameren in hoofding laat ik me begeleiden door de drummer van GarageBand. (Flor Vandekerckhove)
Mijn jongste publicatie is een e-boek dat 200 verhalen bundelt. ’t Zijn extreem korte verhalen, soms drie lijnen, soms maar één; speciaal geschreven voor internetlezers waarvan men zegt dat ze een korte spanningsboog hebben, ’t is dus echte internetliteratuur. Meer: elk van die verhalen kan ‘getagd’ worden, aangeklikt. Wie dat doet komt op m’n YouTubekanaal terecht, waar ik dat verhaal voorlees, declamatie die ik lardeer met beelden en muziek. Eerder had ik al iets soortgelijks gedaan met Gauw!, waarin ik over mijn kindertijd vertel, in dat boek krijgt elk hoofdstuk een tag die de lezer desgewenst naar een muziekje uit het aldaar besproken jaar leidt.
De digitale publicaties (pdf en EPUB) van De Lachende Visch zijn gratis. Mail erom (en vermeld de titel: in dit geval ‘200’, dan begrijp ik het wel.): liefkemores@telenet.be.

Geen opmerkingen: