donderdag 30 juni 2022

Het leger der oma's

 

Ongezien is een van de 200 driezinnenverhalen die ik aan ’t schrijven ben, nauwelijks drie zinnen lang: opening, midden, slot, telkens één zin. Dit is nummer 80, nog 120 te gaan.

In Ongezien laat ik me inspireren door Bill Domonkos, meer bepaald door een van diens gif-kunstwerkjes die zich in de categorie Fair Use op ’t internet bevinden (Wikimedia Commons, Pinterest, Wikiart etc) en in mijn Youtubefilm uitsluitend gebruikt voor niet-commerciële doeleinden. Bij 't declameren van Ongezien (zie 't YouTubefilmpje onderaan deze post) begeleid ik mezelf op strumstick. Drummer Parker bepaalt het ritme (klassieke rockpatronen en bombastische films op toms), z’n drumstel is vintage met demping. De Black Alley Bass haal ik uit de loops van GarageBand. (Flor Vandekerckhove↗︎)



120 — Ongezien — Op den duur bestond het leger van de jonge republiek uitsluitend nog uit oma’s, soms jong, soms oud. De oorlogsmisdaden die ze pleegden waren ongezien. Het oorlogstribunaal vond er geen woorden voor. (Flor Vandekerckhove)


Ongezien op YouTube

www.youtube.com/watch?v=p6DfEFe0X7c

[171]

Geen opmerkingen: