vrijdag 26 januari 2024

De kogel is door de kerk



IN 2015 vertelde ik al hoe ik als tiener van mijn geloof gevallen ben. En in 2023 schreef ik dat ik me op hoge leeftijd eindelijk ook wilde laten ‘ontdopen’, dat staat hier. Herinnert gij u nog dat ik daarbij uw hulp inriep? Met succes, het bisdom bevestigt nu mijn uittreding: ‘Uw beslissing van 17 september 2023 om uit de Rooms-Katholieke Kerk te treden is genoteerd in het doopregister van H Theresia in Bredene en schriftelijk door de pastoor aan ons bevestigd op 3 januari 2024.’ Ondertekend door kanunnik Franco (hopelijk geen familie van wijlen de caudillo). Ik wilde die Franco nog vragen of de paus inmiddels al geantwoord heeft op de Vangheluwe-brief die de bisschoppen hem stuurden, maar hij zei: ‘Nu ge uitgetreden zijt, zijn dat uw zaken niet meer!’ Helemaal ongelijk heeft hij niet.
Kent ge die van die drie pasters? Wel, die gaat zo. Er waren eens drie pasters en alle drie hadden ze duiven in hun kerk. De eerste zei: ‘Ik strooi wekelijks gifkorrels, zeer efficiënt.’ De tweede: ‘Ik knal de duiven gewoon af.’ De derde schudde ‘t hoofd: ’Ik heb een veel betere oplossing.’ De twee andere waren natuurlijk benieuwd: ‘Hoezo?’ Hij sprak en zeide: ‘Ik doop de duiven, daarna komen ze niet meer terug.’ Da’s een goeien hé, chooooooooooo !
Flor Vandekerckhove
De digitale publicaties (pdf en EPUB) van De Lachende Visch zijn gratis. Mail erom (en vermeld de titel: in dit geval ‘200’, dan begrijp ik het wel.): liefkemores@telenet.be.

Geen opmerkingen: