zaterdag 6 april 2019

Geschiedenis van mijn blaffer (I)

Meneer Delanghe onderscheidt zich van Jan en alleman doordat hij je echt álles kan verkopen. Op hem past de reclame die zegt: vindt u het hier niet, dan vindt u het nergens. Alleen zal hij zoiets nooit zeggen, meneer Delanghe werkt in stilte.
In die tijd gaat het slecht tussen mijn lief en mij. Zo slecht dat ik haar uit de weg wil ruimen. Dus vraag ik meneer Delanghe of hij me een wapen kan bezorgen.
Een week later ligt dat wapen me al op te wachten. Meneer Delanghe zegt niet wapen, hij zegt blaffer. Hij legt me uit dat hij voor een Baretta m9 kiest, omdat de bullets ervan gemakkelijk te verkrijgen zijn. Bullets zijn kogels. Hij wijst me op de slagpin en zegt dat die recht is, iets waarop je moet letten, want er is veel brol op de tweedehandsmarkt. Ik knik. Hij benadrukt dat de blaffer schoon is. Schoon is een vakterm: het wapen kan niet aan een eerder begane misdaad gelinkt worden. We komen een prijs overeen.
Tot hiertoe stemt dit verhaal me wel tevreden, kort en bondig, minder dan 300 woorden. Ik slaag er echter niet in om een goed slot te bedenken. Ik vul het magazijn van de Baretta met bullets. De kat ruikt aan de blaffer die voor me op de vuurtorensalontafel ligt. Evenmin als u weet ik hoe dit zal aflopen.

(Vervolgt.)

1 opmerking:

Caroline Slabbinck zei

Alles te koop he ??!! Hihihi