zaterdag 3 augustus 2024

Gerustgesteld door de donder

AL HEEL MIJN LEVEN heb ik slaapproblemen. De kweek van marihuana hielp me enige tijd voorbeeldig, wat ophield toen de overheid daar gewapenderhand een punt achter kwam zetten, sindsdien slaap ik weer slecht. Melatonine helpt me nu wel inslapen, maar enkele uren later ben ik toch weer wakker. Daardoor komt het dat ik mijn blog al eens in ’t holst van de nacht post, dat is productiever dan naar ’t plafond te moeten staren.
Nu had ik de melatonine thuis laten liggen en ik vreesde de nacht die aankwam. De oprukkende paniek counterde ik met een tegenaanval, ik opende het tentzeil en keek uitdagend naar de nacht die vlak voor mijn ogen over ’t landschap begon te vallen: wisselend spel van licht en wind met de blaren in het kruin van de beukenboom, koplampen van landbouwmachines die aan de horizon 
nog haastig oogsten binnenhaalden, een al te late vogel die, op de manier van Willem Kloos, met ras gerucht nog huiswaarts vlood, verre bliksemflitsen als teken van naderend onweer… 
Tegen de tijd dat het onweer boven de tent arriveerde was ’t al lang pikkedonker, de late vogels waren al lang weer thuis en de late boeren ook. Even schoot ik wakker van een keiharde donderslag, vlak boven de tent. , dacht ik, ik schiet wakker, wat toch ook betekent dat ik aan ’t slapen ben. Weer liet ik het weer weer weer zijn en prompt overviel me weer de slaap — een gave oneliner met vijf keer weer.  

[Vervolgt met Meeuwen van Fécamp⇲]

1 opmerking:

Anoniem zei

Dan moet je een kortegolfontvanger aanschaffen! Dan hoor je zenders van over de heel de wereld, of......je kijkt Tv, dan val je vanzelf in slaap van al die (interessante hihi) uitzending.