donderdag 8 juni 2023

Over al mijn beesten

— In het dierenpark rechtover mijn deur. —


Inspiratie vind je overal: Zo heb ik drie verhalen geïnspireerd door de cinema↗︎; drie geïnspireerd door het beenhouwersbedrijf↗︎; drie geïnspireerd door de Oostendse visserij↗︎. Ik heb al Vijf gedichten over Bredene↗︎ en ik heb ook drie verhalen/gedichten geïnspireerd door echt oude liedjes↗︎  (en drie geïnspireerd door Nick Cave↗︎.) Vandaag toon ik vijf verhalen geïnspireerd door de dieren die me omringen. (Flor Vandekerckhove↗︎)



1. Toen mijn dochter nog een ukkepuk was, schonk ik haar een hondje. Daar zorgde zij drie dagen voor en liet die zorg voor de rest — vijftien jaar — aan mij over. Sloeber werd de hond van mijn leven: Klik hier↗︎.
2. In mijn familie zijn er altijd katten geweest die Pol heetten. Nu heb ik weer zo’n Polleken in huis. En zoals het een kat past: hij laat zich niet commanderen: Not your negro!↗︎


3. Dat het leven niet altijd is wat je verwacht, leerde ik toen ik in Frankrijk een vakantiehuisje kocht. De slangenfamilie die er woonde was niet weg te krijgen: Slangen en hun manieren↗︎.


4. Al heel lang heb ik iets met duiven. Dat komt door een klein jeugdtrauma: Op vliegende duiven geraak je nooit uitgekeken↗︎.

5. Van dieren valt wel degelijk iets te leren. ’t Leven zoals het is in het dierenpark rechtover mijn deur: Waarom komt zo'n kauw eigenlijk nooit op mijn hoofd zitten?↗︎

De e-boeken (pdf) van De Lachende Visch zijn gratis. Mail erom (en vermeld de titel): liefkemores@telenet.be.



Geen opmerkingen: